Producenten og området

St Michael Eppan

I 1907 valgte 340 små og mellemstore vinproducenter at slå sig sammen til den vinproducent, der i dag hedder St. Michael-Eppan. Siden 1977 har det været Hans Terzer, der har styret vinkooperativet. Hans bliver betragtet som en af pionererne inden for produktion af vin i det sydlige Tyrol. Det er især inden for hvidvine, at Hans, og resten af kooperativet, har udviklet og forfinet deres vine. Vinproducenten var en af de første i Sydtyrol til at fadlagre sine hvidvine.

I 1997 valgte det italienske vinmagasin, Il Gambero Rosso, at hylde Hans Terzer, som en af de bedste vinproducenter i verden. Så sent som i 2017 hylede det prestigefyldte tyske livsstilsmagasin, Der Feinschmecker, Hans med en ’Lifetime Achievement Award’. Hos St. Michael-Eppan får du vin dyrket og produceret af eksperter, der har været afprøvet og elsket gennem årtier.
St. Michael-Eppan har et bredt udvalg af top vingårde i et af Sydtyrols største vinområder, Eppan. Hele området er præget af den forskelligartede jord samt det meget varierende klima, der er i området omkring Alperne. I kældrene møder den gamle norditalienske vin den nye innovative vinproduktion. Det er den kombination, der gør St. Michael-Eppan helt unik.

En af kronjuvelerne hos St. Michael-Eppan er deres serie af St. Valentin vine, der er domineret af den legendariske Sauvignon. Derudover er der helt eminente vine at finde blandt deres Pinot Noir, Chardonnay og Lagrein. Det var faktisk først i slutningen af 90’erne, at Hans Terzer fandt områder, der var helt ideelle for produktionen af Pinot Noir. Lige siden er ikke blot deres Pinot Noir, men også mange andre fantastiske vine kommet ud af deres kælder i det nordlige Italien.

Tilmeld dig vores nyhedsmail og fåspændende nyheder før alle andre

Vær den første til at modtage unikke tilbud, nyheder og inspiration - serveret direkte i din indbakke.

Du er nu tilmeldt.

preloader