Om Mousserende Vin

Mousserende vin er fremstillet ved sekundær fermentering af hvidvin, hvorved der dannes kulsyre.

Et glas mousserende vin er perfekt ved enhver anledning. Du kan bl.a. bruge boblerne som velkomstdrink, aperitif eller som en lækker, boblende dessertvin. Mousserende vin er også særdeles forfriskende på en varm sommerdag i haven.

De mest kendte mousserende vine:

CHAMPAGNE:
Champagne er produceret i Champagne-regionen i Frankrig og er fremstillet ved hjælp af méthode champenoise. En mousserende vin er kun en champagne, hvis den er fremstillet i Champagne og med denne metode. Alle andre mousserende vine er ikke Champagne.

Champagne er lavet på druerne Chardonnay, Pinot Noir eller Pinot Meunie og er lavet med varierende grader af sødme. Den traditionelle champagne var væsentligt sødere end den champagne, der primært drikkes i dag.

PROSECCO:
Prosecco er en generelt tør italiensk mousserende vin fremstillet i regionerne Veneto og Friuli-Venezia Giulia. Hvis du leder efter et italiensk alternativ, der i smag minder om Champagne, er Prosecco det rigtige valg i modsætning til de sødere italienske Asti eller Moscato d’Asti.

I modsætning til Champagne, gærer italiensk Prosecco aldrig i flasken, hvilket gør den mere overkommelig i pris. Den italienske Prosecco ligger mellem 11-12% alkohol og har en enkel, lys og frisk smag.

Cava:
Cava er Spaniens svar på mousserende vin, som primært består af Macabeo-druen. Den er for det meste fremstillet i Catalonien. Spansk Cava kan smage på samme måde som fransk champagne og kan fremstilles med varierende niveauer af sødme.

En god flaske spansk Cava er et godt alternativ, hvis du har et budget. Der findes naturligvis også dyrere Cavas, hvis du ønsker at udforske nogle af de finere vinregioner i Spanien.

CREMANT:
Crémant er mousserende vin lavet i Frankrig, som ikke er fra Champagne-regionen. Der er otte separate Crémant-regioner i Frankrig, og én i Luxembourg. Vivinos brugere vurderer Loire-dalen som den bedste Crémant-region. Alle Crémant-regioner kombineres i dette afsnit.

Crémant vine er lavet med den samme metode som Champagne, méthode champenoise. Som nævnt i ovenstående er disse ikke fra Champagne-regionen, og de fremstilles også med forskellige druer.

Crémant er et virkelig godt alternativ til Champagne. De er lavet af kvalitetsdruer, kan købes, hvis du har et budget, og så er de jo franske og boblende.

Tilmeld dig vores nyhedsmail og fåspændende nyheder før alle andre

Vær den første til at modtage unikke tilbud, nyheder og inspiration - serveret direkte i din indbakke.

Du er nu tilmeldt.

preloader