Villa Rinaldi Recioto Della Valpolicella DOCG 375 ml
399,00 kr.
Type
Rødvine
Drue
Corcina, Rondinella, Molinara
Land
Italien
Fadlagring
Fransk eg
Passer til
Dessert og chokolade
Leveres i
6 stk.
Flaske / Alkohol
75 cl / 13%
Beskrivelse
Detaljer
Her har vi noget så usædvanligt som en sød rødvin. Den er lavet ved, at man tager de små bunker af druer, der har tørret i længere tid. Det giver en intenst men også delikat smag og duft. Duften er intens og afrundende med noter af kirsebær, tørrede figner og blomme. Smagen leder til gengæld tankerne hen på delikat kanel, mørk kakao og tobak.
Servér den gerne til desserter og chokolade – vi anbefaler, at den kommer ned og rammer de 14℃.
Huset
Villa Rinaldi
Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt tilbage i det forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi. Tilbage i 50’erne revolutionerede han vinhuset. Indtil da havde man, igennem generationer, produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi lavede aftaler med en række vinbønder, som havde marker og vinstokke, der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen. De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål - at lave den perfekte vin. Det betød også, at han måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe vine, der ganske enkelt er blandt de bedste. En af Villa Rinaldis hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.
Seneste kommentarer