Villa Rinaldi Ripasso 2015
249,00 kr.
Type
Rødvine
Drue
Corvina, Rondinella, Molinara
Land
Italien
Fadlagring
15 måneder på fransk eg
Passer til
Rødt kød, vildt, modne oste
Flaske / Alkohol
75 cl / 14%
Beskrivelse
Detaljer
Villa Rinaldis Ripasso er baseret på tre forskellige druer – nemlig 75% Corvina, 20% Rondinella og 5% Molinara. Farven er flot dyb rubinrød, og vinen har noter af modne kirsebær, enebær, blomme og mandel. Dette er helt klassisk for Veneto-området. Det giver samtidig en kraftfuld karakter med smag af mørke bær.
Denne Ripasso er perfekt som ledsager til en god grill aften eller en langtidssimrende jægergryde.
Vi anbefaler en serveringstemperatur på 18°C
Huset
Villa Rinaldi
Rinaldo Rinaldi er manden bag Villa Rinaldi. Vinhuset har sine rødder helt tilbage i det forrige århundrede, men sådan som det ser ud i dag skyldes i høj grad Rinaldo Rinaldi. Tilbage i 50’erne revolutionerede han vinhuset. Indtil da havde man, igennem generationer, produceret klassiske Verona vine som for eksempel Amarone della Valpolicella. Rinaldi lavede aftaler med en række vinbønder, som havde marker og vinstokke, der opfyldte alle hans ønsker. Dem fandt han i Adige dalen. De kontrakter han udarbejdede dengang, er dem man stadig opererer efter. Med de aftaler indgået kunne Rinaldi forfølge sit mål - at lave den perfekte vin. Det betød også, at han måtte vende tilbage til den klassiske produktionsmetode – Dégorgement a la Volée. Denne produktionsmetode er i langt højere grad manuel og væsentlig langsommere end den mere moderne produktionsmetode – Dégorgement a la Glace. Med denne klassiske og langsommelige proces kan man frembringe vine, der ganske enkelt er blandt de bedste. En af Villa Rinaldis hemmeligheder er, at man udelukkende bruger små fade og er meget sparsom med brugen af sulfitter.
Seneste kommentarer