Producenten og området

Veuve Fourny & Fils

Veuve Fourny & Fils er navnet på vores champagnehus i Vertus, Champagne. Det er familie drevet og producerer udelukkende Premiere Cru fra egne marker - ca. 200.000 flasker pr. år. Der presses kun en gang "jomfrupres", og der benyttes kun organisk gødning. Ydermere bestræber man sig på at bruge minimal tilsætning af svovl. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år. Lavt høstudbytte af de håndplukkede druer.

Derudover har Veuve Fourny et stort fokus på bæredygtig produktion, der beskytter miljøet, og har nået den højeste franske certificering inden for bæredygtig vinproduktion (Niveau 3).
I Champagne er appelationerne inddelt efter kommuner – lidt anderledes fra f.eks. Bourgogne, der inddeler for hver enkel mark. Fournys marker er her beliggende i Premier Cru kommunen ”Veuve”, der byder på meget kalkholdig jord nærmest uden ler. Derudover har Fourny den fordel, at de har forskellig vendte marker: Østvendte, sydvendte samt sydøstvendte plots. Dette giver forskellig eksponering til sollys og mulighed fo,r at druerne udvikler sig med forskellige nuancer, som Fourny kan tage med i kælderen, når der skal laves ’blends’ for at komplimentere hinanden i den endelige champagne.

Tilmeld dig vores nyhedsmail og fåspændende nyheder før alle andre

Vær den første til at modtage unikke tilbud, nyheder og inspiration - serveret direkte i din indbakke.

Du er nu tilmeldt.

preloader