Olivero Mario
Producenten og området
Olivero Mario
Olivero Mario er først og fremmest en familie – og dernæst en vinproducent. Det er sønnen, Lorenzo, der sammen sin far, Mario, startede vinproduktionen i 2003. Lorenzo studerede ønologi i Alba, Piemonte. Efter at have studeret videre fik han en uddannelse fra Turin University. Lorenzo har arbejdet på flere forskellige gårde for at samle erfaring og lære fra de gamle italienske mestre i vinproduktion.
Det betyder, at han i dag producerer ganske robuste vine fra gamle vinområder. På gården produceres Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og hvidvinsdruen Arneis.
Det betyder, at han i dag producerer ganske robuste vine fra gamle vinområder. På gården produceres Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og hvidvinsdruen Arneis.
Lorenzos vingård er placeret i Roddi, der er den mindste af de 11 byer i Barolo området. Roddi er den mest nordlige beliggende by i området – lige på grænsen til Alba. Hos Lorenzo bliver gamle traditioner holdt i hævd, men han er ikke bange for at eksperimentere med fx nye gærtyper.
Tradition betyder meget, og derfor er alle druer håndplukket. Ja – det tager lang tid, men det er også lig med en højere kvalitet og dermed en bedre vin. Samtidig forsøger far og søn at påvirke naturen så lidt som muligt ved at anvende mindre brug af pesticider og ingen brug af kunstgødning.
Vinproduktionen tager højde for hver enkelt drues behov. Lorenzo har personligt øje for hele produktionen, og du ved derfor, at når du drikker et glas vin fra Olivero Mario, så er den af høj kvalitet!
Tradition betyder meget, og derfor er alle druer håndplukket. Ja – det tager lang tid, men det er også lig med en højere kvalitet og dermed en bedre vin. Samtidig forsøger far og søn at påvirke naturen så lidt som muligt ved at anvende mindre brug af pesticider og ingen brug af kunstgødning.
Vinproduktionen tager højde for hver enkelt drues behov. Lorenzo har personligt øje for hele produktionen, og du ved derfor, at når du drikker et glas vin fra Olivero Mario, så er den af høj kvalitet!